Namol - Fizioterapie - Kinetoterapie -Masaj - Nutritie - Magazin naturist

Nutritie

NUTRITIE

 Alimentatia in bolile reumatismale

Acidoza este radacina tuturor bolilor. Se pare ca si in bolile reumatismale, o alimentatie prepondetent alcalina ajuta la atenuarea durerilor reumatismale, impiedicand agravarea simptomelor.  Dar cum reumatismul se prezinta sub varii forme (guta, gonartroza, artrita, artroza etc)  nu se poate vorbi despre un anumit tip de regim alimentar care s-ar putea aplica la toate formele de reumatism.

Guta este una din afectiunile reumatismale in care alimentatia are un rol foarte important. Fiind o inflamatie articulara cauzata de depunerea de cristale, formate din acid uric, in acest caz solutia este sa se renunte la alimentele ce contin purine, ce formeaza acidul uric: carne si mezeluri, legume in pastai (mazare, fasole, soia), spanac, sparanghel, maioneza, condimente iuti. In schimb, se recomanda consumul ridicat de lichide, ceaiuri, zeama proaspata de legume sau de fructe (preferabil nu de citrice).

In reumatismul articular acut este indicata alimentatia fara sare, saraca in grasimi si glucide, bogata in vitamine si proteine. In reumatismul degenerativ trebuie redus consumul de proteina animala (porc, vânat, pasăre) si privilegiat consumul de peste, pentru continutul bogat de acizi grasi Omega 3, ce au un puternic caracter antiinflamator. Vitamina D, care se poate gasi de asemenea in produsele piscicole si calciul sunt minerale indispensabil e în tratarea reumatismului degenerativ.Legumele cu fructe verzi (exceptie face spanacul, care contine acid oxalic si duce la blocarea absorbtiei calciului) sunt, in acest caz, cea mai indicata sursa de calciu, dar se pot consuma si soia, tofu (brânză de soia) pentru continutul  de fitoestrogeni, ce asigura absorbtia calciului si atenueaza simptomele neplacute ale reumatismului.

In general, toate formele de reumatism raspund foarte bine la un regim lipsit de proteina animala, dar bogat in verdeturi, fructe si legume crude. Practic, o dieta care alcalinizeaza. Este indicat de asemenea consumul de tărate si zeama de tarate. Cartofii si ceapa nu trebuie sa lipsească din alimentatia bolnavului de reumatism.

Vremea Brasov Vremea 7 zile Horoscop Azi Digi Rcs Rds Deranjamente Digi deranjamente internet Coduri postale Bacau Alimentare card Revolut Hormigon Impreso Oviedo Telefon Wizz Air Telefon contact BT Cod Swift Banca Transilvania | Telefon reclamatii ING Bank Telefon Raiffeisen Bank Telefon ING Bank saptamana 18 de sarcina saptamana 21 de sarcina hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madridrealizare site web apartamente 2 camere Iasi Hormigon impreso Murcia Hormigon Impreso Oviedo traduceri autorizate Iasi