Centrul Preoteasa ofera o gama larga de servicii medicale de calitate, la preturi mici. Tratamentele sunt personalizate in functie de afectiunile pacientului.
Servicii oferite:
- Recuperare medicala prin termoterapie,electroterapie,kinetoterapie,masaje.
- Lumanari Tade
- Nutritie
- Magazin naturist
- Terapii estetice (slabit, remodelare corporala,riduri,barbie dubla,masti faciale cu namol, cicatrici cheloide, vergeturi, celulita)
Recuperarea reprezinta un domeniu de activitate complexa medicala, educationala, sociala si profesionala prin care se urmareste restabilirea capacitatilor functionale pierdute de catre un individ in urma unei boli sau a unui traumatism, precum si dezvoltarea unor mecanisme compensatorii care sa-i asigure in viitor posibilitatea de munca sau autoservire,
Fizioterapia utilizează agenţii fizicali precum: termoterapia, electroterapia (curentul continuu şi cei de putere joasă şi medie), diatermia (curenţii de înaltă frecvenţă), magnetoterapia, fototerapia (RUV, RIR), laserterapia de joasă putere, masajul terapeutic, kinetoterapia (terapie prin mişcare cu varianta sa, hidrokinetoterapia), terapia ocupaţională, tehnici de biofeedback, ale stimulării neuromusculare electrice transcutanate, tracţiuni şi manipulări, recomandarea şi aplicarea de orteze, proteze, prescrierea medicamentelor şi programe nutriţionale adaptate.
Termoterapia este o metodă care utilizează drept agent fizical terapeutic factorul termic, cald sau rece, vehiculat de către diverşi vectori, precum: apa în diferite stări de agregare şi aplicată extern, lumina, aerul, parafina, nămolul, nisipul.
Termoterapia – cu namol sapropelic
In cadrul centrului folosim namol sapropelic de la Caineni Braila Lacul Sarat.
Namolul de la Caineni – Braila este considerat cel mai bun namol de la noi din tara ,conform buletinului de analize.Este un namol mineral organic,bine hidratat,apa de inbibitie fiind de tipologie clorurata sodica sulfurata,magneziana,
hipertona.Indicatorii de peloidogeneza pun in evidenta un namol bine evoluat genetic,iar substantele organice sunt reprezentate preponderent de clasele bitumine,probitumine si substante humice.
Modalitati de aplicare in cadrul centrului
- impachetari cu namol – consta in aplicarea unui strat de namol de 1-2 cm pe intreg corpul, se sta la cald la termocuverta 30 minute si apoi se face dus cu apa la temperatura corpului
- cataplasme cu namol-consta in aplicarea de namol la temperaturi ridicate pe anumite zone ale corpului
- tampoane vaginale cu namol-consta in aplicarea vaginala a unor fese badijonate in namol, se sta la cald 30minute si apoi se face dus cu apa la temperatura corpului.
Namolul poate fi utilizat in cura externa in multiple afectiuni.
- afectiuni reumatismale de tip inflamator -reumatism articular, poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta
- afectiuni reumatismale degenerative-spondiloza cervicala, dorsala, lombara; lombosciatica, coxartroza, gonartroza, artroze ale mainilor si picioarelor
- afectiuni reumatismale abarticulare – tendinite, tendomiozite, periartrita scapulohumerala
- afectiuni posttraumatice – redori articulare postraumatice, stari dupa entorse, luxatii, fracturi
- afectiuni neurologice – nevralgii, hernie de disc, mononevrite(nerv radial, median, sciatic s.a) parapreze, hemipareza
- afectiuni dermatologice – psoriazis, dermatita seboreica, acnee
- afectiuni ginecologice – cervicite, metrite, anexite stabilizate dupa trei luni de la puseu, tulburari de climax, sterilitate, trompe infundate, dismenoree, amenoree, insuficienta ovariana
Contraindicatii: boli infectocontagioase, leziuni cutanate, tumori
ELECTROTERAPIA
Electroterapia – curentul electric – consta in folosirea curentului electric pentru stimularea tesuturilor, cu scopul vindecarii diferitelor afectiuni sau al recuperarii anumitor functii pierdute ale organismului. S-a demonstrat ca oasele, cartilajele, ligamentele, tendoanele si diferite celule ale corpului sunt influentate pozitiv de electricitate. Se considera ca, prin stimularea electrica a celulelor, tesuturile afectate pot fi vindecate.
Procedurile folosite in electroterapie sunt diverse, cele mai cunoscute si folosite in Romania fiind neurostimularea transcutanata, diadinamicele, curentii Trabert (curenti de joasa frecventa), curentii interferentiali si simpli (curenti de frecventa medie), ultrasunetele si microundele (de inalta frecventa), baile galvanice, ionizarile (curent continuu).
Curentii de joasa frecventa se caracterizeaza prin impulsuri de diverse forme, care au o frecventa cuprinsa intre 0-1000 cicli/sec.
Din forma acestor impulsuri rezulta si forma curentului, care poate fi triunghiular, exponential, dreptunghiular sau trapezoid.
Din aceasta categorie fac parte curenti: CDD(curent diadinamic), Trabert,TENS(stimulare nervoasa electrica transcutanata).
TENS (stimularea nervoasa electrica transcutanata) este un curent cu impulsuri dreptunghiulare, emise de aparate mici, cu unul sau doua canale de iesire, deci beneficiind de unu sau doua circuite, putandu-se aplica doi sau patru electrozi pe suprafata de tratat.
Indicatii de aplicare:
- afectiuni reumatice
- stari dureroase posttraumatice
- nevralgii postherpetice
- dureri din afectiuni neurologice periferice
- dureri „fantoma” dupa amputarea membrelor
- cicatrici dureroase postoperatorii
- stari dureroase acute si cronice postoperatorii
- dureri dupa anestezie
Iontoforeza – tratament prin care se realizează absorbţia transcutanată în organism a unor substanţe farmacologice cu ajutorul unui curent electric galvanic si este recomandata in:
- artrita
- bursita
- mialgii
- tendinitie, pentru efect analgezic
- boli in care este necesara administrarea unor medicamente
sau solutii in tesuturi, cum ar fi, de exemplu, substantele
nesteroide cu efect antiflogistic, anestezicele locale
pe baza de hidrocortizon.
De asemenea, se recomanda utilizarea procedeului pentru a reduce hiperhidroza (transpiratia abundenta) datorata efectului de reechilibrare a diferentei de potential dintre derma si suprafata pielii (dezechilibrul acestui potential conducand la o transpiratie abundenta) si prin reducerea diamentrului orificiului de iesire al canalului de excretie care permite glandelor sudoripare eliminarea transpiratiei.
Curentii de medie frecventa apartin intervalului 1000-100000 Hz si au efecte multiple, dintre care specific este efectul excitomotor de profunzime.
Curentii de medie frecventa sunt curenti sinusoidali alternativi si au o penetrabilitate cutanata foarte buna, deci permit efecte de profunzime.
Daca se folosesc doi curenti de medie frecventa, cu amplitudine constanta fiecare in parte, dar cu frecvente diferite si orientati pe directii perpendiculare, rezultatul este un nou curent, numit curent interferential.
Principalele efecte fiziologice ale curentilor de medie frecventa interferentiali sunt:
- efectul excitomotor
- efectul decontranturant(nevralgii, nevrite, mialgii, hipotrofii, atrofii)
- efectul vasculotrofic,hiperemizant
- efectul analgetic
Ultrasunetele
Urechea umana percepe sunetele a caror limita superioara de perceptie este de cca 20000 oscilatii/ secunda. Vibratiile mecanice pendulare – reprezentand sunetul – ce depasesc aceasta limita poarta numele de ultrasunete (au o frecventa apreciata la 50000 Hz – 3000000 Hz). Ultrasunetele furnizate de aparatele folosite in fizioterapie au o frecventa cuprinsa intre 800 – 1000 Hz”.
Indicatii ale ultrasunetului
- afectiuni reumatismale: reumatism degenerativ, reumatism inflamator cronic, reumatism abarticular;
- traumatologie: fracturi recente, intarzierea formarii calusului, contuzii, entorse, luxatii, hematoame, posturi vicioase, scolioze, deformari ale piciorului;
- dermatologie: cicatrici cheloide, plagi atone, ulcere trofice ale membrelor;
- afectari ale tesutului de colagen: fibrozite, dermatomiozite, sclerodermie, retractia aponevrozei palmare Dupuytreu;
- neurologie: nevralgii si nevrite, sechele nevralgice dupa herpes Zoster, nevroamele amputatiilor, distrofie musculara progresiva, sindroame spastice si hipertone;
- afectiuni circulatorii: arteriopatii obliterante, boala Raynaud;
- afectiuni din cadrul medicinii interne,
Contraindicatii: modificari tegumentare, diverse afectiuni cutanate, tulburari de sensibilitate cutanata, tulburari de coagulare sangvina, fragilitate capilara, stari generale alterate, casexii, tumori in toate stadiile evolutive (pre/postoperator), tuberculoza activa, stari febrile, fenomene inflamatorii acute, reumatism articular acut, insuficienta cardio-respiratorie, insuficienta coronariana, tulburari de ritm cardiac, suferinte venoase ale membrelor – tromboflebite, tromboze, varice, calcifierea progresiva a peretilor arteriali: ateroscleroza.
Contraindicatii speciale: aplicarea ultrasunetelor pe zone corespunzatoare unor organe si tesuturi precum: creier, maduva spinarii, ficat, splina, uter gravid, glande sexuale, plamani, cord si marile vase, aplicatii pe zonele de crestere ale oaselor la copii si adolescent
Vacuum: dispozitiv care combină masajul prin sucţiunea asigurată de vacuum cu tehnica de rulaj şi palpare tisulară, ceea ce asigură o eficacitate terapeutică maximă în tratarea sindromului fibromialgic, a celulitei şi a excesului ponderal.
Indicaţiile privind programele de înfrumuseţare se referă la: celulita flască, cu edem sau celulita compactă, tratamentele de slăbit, drenajul limfatic, senzaţia de picioare grele dată de retenţia hidrică, drenajul limfatic facial, tratamentul reflex facial, al ridurilor, tratamentul bustului şi gâtului, tratamentul antistres.
Indicaţiile terapeutice se referă atât la patologia reumatismală, cât şi la cea posttraumatică şi la suferinţele sau leziunile sportive. Acestea sunt: durerile coloanei cervicale şi cele dorso-lombare, criza de lumbago, neuropatia cervico-brahială, suferinţa umărului, cea localizată la nivelul cotului, suferinţele pumnului, tratamentul afecţiunilor mâinii şi degetelor, afecţiunile membrului inferior, entorsele, hematoamele, cicatricile, inclusiv cele hipertrofice, fibroza, arsurile, probleme circulatorii veno-limfatice, retenţia hidrică, status postoperator, contractura sau retractura musculară, tendinita, relaxarea, tratamentul suferinţelor şoldului, genunchiului şi piciorului.
Sistemul de îndepărtare a celulitei pe calea masajului cu vacuum aduce seria de beneficii ale tehnicilor masajului manual:
- ajută la menţinerea tonusului tegumentar,
- stimulează circulaţia veno-limfatică de întoarcere
- asistă la remodelarea corporală
- ajută la eliminarea toxinelor din organism
- relaxează şi întinereşte.
Tehnologia îndepărtării celulitei pe calea masajului cu vacuum are următoarele avantaje:
- pe calea acţiunii sale asupra ţesutului conjunctiv poate fi tratată cu succes celulita flască, prin revascularizarea celulelor grase
- prin hiperemia semnificativă produsă, se rezolvă problemele circulatorii
- se rezolvă spasmele musculare, contracturile şi retracturile pe calea reflexelor dermatomiale declanşate.
Kinetoterapia
Kinetoterapia este parte componenta in tratamentul recuperarii medicale, dar poate fi folosita si in scop profilactic. Obiectivul general al kinetoterapiei este restaurarea unor functii diminuate sau cresterea nivelului functional in diverse afectiuni prin reintegrarea exercitiului fizic in viata pacientului.
Indicatii
- Afectiuni ale aparatului locomotor: posttraumatice si ortopedice;
- Afectiuni reumatice: spondilita, poliartrita reumatoida, artrita, reumatisme degenerative, reumatismul tesutului moale;
- Afectiuni neurologice: accidentele vasculare cerebrale, traumatismele coloanei vertebrale, boli degenerative si inflamatorii ale sistemului nervos, sindroame neurologice;
- Afectiuni ale aparatului cardio-vascular;
- Afectiuni ale aparatului respirator;
- Afectiuni neuropsihice;
- Afectiuni metabolice (obezitatea)
- Boli congenitale: distrofia neuro-musculara, luxatia congenitala de sold, tetraplegia.
Efectele kinetoterapiei
Primul efect resimtit de pacient este o stare de relaxare si inviorareAstfel, kinetoterapia are urmatoarele efecte:
- ajuta la refacerea fortei musculare si la cresterea rezistentei musculare;
- contribuie la cresterea capacitatii de efort;
- stimuleaza imbunatatirea functiilor de coordonare, control si echilibru a corpului;
- sustine formarea si / sau consolidarea capacitatii de relaxare;
- ajuta la corectarea posturii si aliniamentului corpului;
- sustine cresterea mobilitatii articulare;
- contribuie la reeducarea respiratorie;
- stimuleaza reeducarea sensibilitatii.
Scaderea nivelului de stres si imbunatatirea starii generale sunt beneficiile pe care kinetoterapia le aduce in viata oricarui pacient care vrea sa se desparta de caile nocive ale vietii moderne, in special de sedentarism.
Contraindicatiile kinetoterapiei
Contraindicatiile generale– cancerele, bolile cu manifestare tegumentară (psoriazisul) si bolile psihice grave (psihozele sau psihopatiile). In aceasta categorie intra si varicele voluminoase neoperate si ulcerul varicos, trombozele venoase localizate, flebitele şi tromboflebitele.
Dupa vindecare, pot recurge la kinetoterapie si pacientii suferinzi de boli neurologice (accidente vasculare cerebrale, meningoencefalite, hipertensiune intracraniană), boli circulatorii (infarctul miocardic, cardiopatia ischemică instabilă, insuficienţa cardiacă decompensată, anevrismele arteriale), boli respiratorii (insuficienţa respiratorie, boli infectioase acute cu origine microbiană sau virală, pneumonii sau bronhopneumonii, afecţiuni pleurale, tuberculoza coronară activă, pneumotorax), boli digestive (ulcere gastroduodenale simple sau complicate, pancreatite acute sau subacute, hepatite virale, ciroza hepatica decompensata, rectocolite ulcero-hemoragice), boli urogenitale (glomerulonefrite acute şi cronice, insuficienţe renale acute sau insuficienţe renale decompensate, hematurii macroscopice, endonefrite şi mionefrite), boli articulare în puseu evolutiv (reumatismul articular acut, poliartrita reumatoidă).
MASAJE TERAPEUTICE
Masajul medical este facut cu intentia de a imbunatati conditia sau patologia care a fost diagnosticata de un medic si foloseste o varietate de modalitati sau proceduri care se concentreaza pe tratamentul afectiunii diagnosticate.
Urmatoarele sunt considerate ca fiind discipline ale masajului terapeutic: drenajul limfatic, terapia neuromusculara, terapia cranio-sacrala, masajul ortopedic, masajul decontractant, masajul tonifiant.
Masajul ortopedic este cea mai raspandita forma de masaj terapeutic si este tot un amestec de mai multe tehnici, ingloband evaluarea terapeutica, miscarea zonei cu testut moale pentru a reduce durerea sau disfunctia, restaurarea echilibrului structural al corpului, re-educarea neuromusculara, intinderea (stretching) si intarirea muschilor, reabilitarea disfunctiilor muschilor scheletali.
Terapia neuromusculara este o forma de manipulare a tesuturilor moi care are ca scop sa ajunga la cauzele durerii cronice legate de sitemul nervos sau cel muscular. Este o forma de masaj terapeutic care este orientata pentru a rezolva puncte de declansare a durerii, probleme circulatorii, compresia nervilor, probleme legate de postura, probleme biomecanice care pot fi cauzate de accidentari in urma unor miscari repetitive.
Masajul produce o stimulare care ajuta la blocarea semnalelor de durere trasmise creierului. Alte teorii sustin ca masajul ar putea stimula eliberarea unor anumite substante chimice in organism, cum ar fi endorfinele sau serotonina care au efect calmant si analgezic.
Contraindicatii
In cazuri de alergii sau intoleranta la uleiuri.
Masajul viguros trebuie evitat la pacientii care au probleme de sangerare sau afectiuni legate de coagularea sangelui si care iau medicatie pentru subtierea sangelui sau anticoagulante.
Masajul nu ar trebui executat in nici o zona unde s-au format cheaguri de sange, fracturi, rani deschise sau in curs de vindecare, infectii ale pielii, situatii in care oasele sunt fragile (cazuri de osteoporoza sau cancer), sau cazuri de operatii recente.
Desi se considera ca sedintele de masaj medical sunt in general sigure pentru pacientii de cancer, ei ar trebui sa aiba aprobarea medicului oncolog inainte de a le administra un masaj de profunzime in alte zone decat cea cu tumori. Orice presiune directa pe zona tumorala este contraindicata, sau mai clar spus chiar interzisa.
Femeile gravide ar trebui sa-si consulte medicul de familie inainte de veni la sedintele de masaj terapeutic si sa revizuiasca cu aceste un eventual istoric al bolilor si afectiunilor.
Indicatii
- probleme ale articulatiilor cum ar fi entorsele si luxatiile
- probleme ale coloanei vertebrale cum ar fi: cifozele, scoliozele, lumbago, sciatica, lombosciatica, spondilita, discopatii
- poliartrita reumatoida
- artrite
- reumatisme degenerative
- artoze cum ar fi gonartoza si coxartoza
- traumatisme ale coloane vertebrale
- distrofie musculara si neuro-musculara
- accidente vasculare cerebrale
- intinderi musculare
- dureri articulare
- dureri de spate
Efectele si beneficiile masajului medical
- activeaza circulata sangelui la nivelul muschilor, prin capilare si vene
- creste aportul de substante nutritive catre celule, cu efect de regenerare
- activeaza circulatia vaselor limfatice si sanguine profunde prin comprimare
- reface muschii si accelereaza proceselor metabolice de la nivelul celular
- creste rezistenta la efort a fibrelor musculare
- combate staza limfatica si sangvina
- previne contracturile musculare sau intinderile
- calmeaza durerea
TERAPIA CU LUMANARI TADE
Lumanarile Tade sunt executate manual, fiecare are 23 de cm, iar forma oarecum de con alungit si produc prin ardere efectul de vacuum. Acest efect duce la extragerea toxinelor din corpul uman. Structura lumanarii este alcatuita din panza de in, imbibata cu ceara de albine si uleiuri aromate, asociate cu extract de curcuma – o planta care are un puternic efect energetic, antiinflamator si depurativ. Prin ardere, focul fiind un catalizator, sunt eliberate energiile latente pozitive, care demareaza procesul de autovindecare al organismului.
Cum se procedeaza?
Se aprinde capatul cu diametrul mai mare al lumanarii, iar capatul cu diametrul mai mic se aseaza pe zona de tratat; in interiorul lumanarii care este gol, prin ardere ia nastere un fum, si vacuum. Fumul patrunde prin tegument in zona subcutanata si chiar adanc in interiorul corpului dizolvand depunerile vechi existente, toxinele, iar prin vacuumul creeat le absoarbe in lumanare depunandu-le pe peretii reci ai lumanarii sub forma de praf. Marele atu al acestei tehnici milenare este acela ca, resturile vechi purulente, depunerile din articulatii se dizolva si sunt absorbite in exterior, producandu-se astfel o detoxifiere a corpului.
Indicatii terapeutice
- in cazul bolilor avand ca efect secundar durerile fizice,
- pentru curatirea psihica si spirituala a organismului uman, fara de care nu este posibila revenirea la paramentrii de sanatate optima.
Durerile reumatice, inflamatii ale articulatiilor se trateaza cu aceasta terapie cu rezultate rapide si foarte eficiente. Un efect deosebit s-a constatat in cazul afectiunilor digestive, dureri abdominale, balonari, si a problemelor sistemului nervos. In cazul problemelor de digestie vindecarea se produce prin detoxifierea sistemului limfatic, care se stie, ca exista in proportie de 65-70% in cavitatea abdominala (mai exact in colon) asigurand astfel refacerea imunitatii.
Vaselor limfatice din cavitatea abdominala le revine o sarcina deosebita in asigurarea imunitatii organismului. In cazul cand aceste vase si ganglionii limfatici sunt supraincarcati de toxine se produce inflamatia si apare durerea, ceea ce constituie de fapt semnalul de alarma ca s-a produs un blocaj, iar imunitatea individului are de suferit. Aplicand lumanarea in ombilic, cu aceasta tehnica blocajele pot fi indepartate.
Tratamentul este foarte eficient in curele de slabire. S-au tratat de asemenea cu mare succes dureri de cap, otite, alergii, nevralgii, probleme respiratorii, probleme ale vezicii biliare si ficatului, boli ale sistemului circulator, anemia, constipatia, exeme, reumatism, hemoroizi, boli ginecologice, diabetul, etc.